Menu’s

Op deze pagina vindt u de door onze kookclub bereide menu’s. Door op één van onderstaande gerechten te klikken, opent zich het betreffende recept.  De meeste menu’s zijn geschreven in hoeveelheden voor 14 of 15 mensen. Houd hier rekening mee wanneer u een van deze menu’s bereidt.  Onder het betreffende recept kunt u uw reactie plaatsen.

September 2022

We zijn het nieuwe seizoen krachtig van start gegaan met een vijfgangen diner! Is de norm voor dit seizoen maar weer gezet!

Mei 2022

Meimaand, aspergemaand. Het zal je niet verbazen dat we deze maand nogal wat asperges in dit menu hebben verwerkt.

April 2022

Portugese avond vanavond. Kookvriend Ruben, die verrassenderwijs Portugees spreekt, schotelde ons het volgende menu voor:

Maart 2022

Na alweer een paar maanden afwezigheid door Corona herstartten we in maart met het menu wat eigenlijk voor november bedoeld was. Een historisch menu: Voor het eerst in het 30 jarig bestaan van onze kookclub volledig vegetarisch!

Oktober 2021

Een hoog gehalte Ottolenghi deze maand. Oktober, ook een mooie herfstmaand, wat voor een deel ook terug te vinden is in ons menu, met paddenstoelen en pompoenen. Wij maakten achtereenvolgens

September 2021

Na een onderbreking van anderhalf jaar zijn we het nieuwe seizoen rustig begonnen. De leden hadden er ook behoefte aan om weer even bij te kletsen, vandaar. Desalniettemin: het menu was weer erg smakelijk:

Februari 2020

Het februari-menu met goede voornemens werd aan ons gepresenteerd door Pierre en Jan Peter. Relatief nieuw bij onze club maar aan het menu zie je dat niet:

Januari 2020

Laten we het nieuwe jaar maar eens goed beginnen: Een visrijk menu deze keer, zeer de moeite waard om (delen hiervan) ook eens te maken:

December 2019, Kerstmenu

We hebben voor het Kerstmenu maar eens flink uitgepakt, mag best met Kerst. Ons menu is als volgt samengesteld:

November 2019.

De Franse keuken is een begrip in de culinaire wereld. Wij kunnen niet achterblijven en in november maakten we de volgende gerechten:

Oktober 2019.

De herfst in begonnen en dat willen we weten ook! Met een kleine groep (veel koks hadden verplichtingen elders) maakten we het volgende menu:

September 2019.

We zijn weer begonnen. In een nieuwe keuken met nieuwe apparatuur (met heel veel dank aan buurthuis “De Stulp” in Drunen) werd de lat voor het komend seizoen meteen hoog gelegd!

Juni 2019.

20 juni, we gaan de langste dag in. In Scandinavië vieren ze dat met kampvuur, bloemen, spannende verhalen en gezang. Dus geven we een er een klein Deens accentje aan. Verder is het de laatste dag van de aspergetijd uit de volle grond. Daarom nemen we vandaag afscheid van de koning van de groenten met enkele heerlijke asperge-gerechten:

Mei 2019:

Met het mei-menu gaan we een wereldreis maken. We komen in Vietnam, in Peru, in India en, vooruit dan maar, maken ook een lentegerecht.

April 2019:

De temperatuur was eindelijk weer eens boven de twintig graden en dat gaf een zomers gevoel. Of dat in de gerechten teruggekomen is, laat ik graag aan de lezer. Lekker was het in ieder geval!


Maart 2019:

Het voorjaar hangt in de lucht. In gedachten denken we alweer aan de vakantieperiode, het verlangen naar Italie. Het inspireerde Gerard en Peter tot het volgende menu:


Februari 2019.

Het eerste menu van Erik (en de ervaren Allard, dat wel). Als dit het “ingangsniveau” is, belooft dat nog wat! Het menu:


Januari 2019.

Een nieuw jaar, nieuwe recepten. We hebben er zin in! Het jaar werd geopend met het volgende menu:


December 2018.  

Laatste kookavond van het jaar.  En dus Kerstmenu.  De mannen die het menu bedacht hebben lieten ons het volgende koken:


November 2018.  

Het is herfst.  De bladeren vallen en buiten is het koud.  Binnen bereiden we een menu wat prachtig past bij de herfst en herfstkleuren:


Oktober 2018.


September, 2018.  

Het seizoen is weer begonnen. We zijn gestart met het volgende menu:


Juni 2018.

laatste kookavond van het seizoen. Een Licht en Luchtig menu, niet geheel toevallig samengesteld door Roeland en Gerard:


Mei 2018.  

Asperge-maand. Asperges kunnen gewoon niet ontbreken in ons mei-menu:


April 2018.

Op de warmste 19e april sinds mensenheugenis hebben we genoten van het volgende menu:


Maart 2018.

Twee weken voor Pasen.  Ons menu was:


Februari 2018.

Het februari 2018 menu, nét voor Carnaval was:


Het menu van januari 2018 was:

Het kerstmenu van 2017 was als volgt samengesteld:

Midden in het wildseizoen hebben wij het volgende menu bereid in november 2017:

In de maand oktober 2017 kwam het volgende menu op de tafel:

In september zijn  we het nieuwe seizoen weer sterk van start gegaan met het volgende menu:

Meimaand, aspergemaand. Dat is terug te vinden in een groot deel van onderstaand menu:

Het menu in april 2017 was:

In de maand 2017 maart hebben we Oosters gekookt:

In februari 2017 hebben we het volgende menu bereid:

Januari 2017 brachten we het volgende menu op de tafel: