coquille pot au feu

Coquille pot au feu

Een heerlijk soepje deze coquille pot au feu! Pot au feu betekent letterlijk pan op het vuur. Deze Franse klassieker is een heerlijke soep gemaakt met onder andere geurige bouillon, coquilles en groente. Als u op zoek bent naar meer gerechten met coquille, kijk dan eens hier of hier

Ingrediënten voor 13 personen:

Pot aux feu van kip:

  • 1 sjalotje
  • 2 x knoflook 
  • ½ knolselder 
  • 4 x stengel bleekselder
  • 1.5 liter kipbouillon evt half half groentebouillon
  • 100 gram roomboter

Garnituur:

  • –    200 gram shiitaken
  • –    1 bos bosui
  • –    bladselder                                                                                    
  • –    3/4 x stengel bleekselder                                                                          
  • –    olijfolie                                     
  • –    peper en zout

Coquilles:                                       

  • –    2 coquilles per persoon
  • –    peper en zout
  • –    lepel tapenade                                     

Bereiding:

Pot au feu:

De sjalotjes en de knoflook schoonmaken en snipperen.   De selder schoonmaken en in brunoise (=blokjes) snijden, alles samen aan fruiten en blussen met de kippenbouillon.   Dit laten koken tot alles gaar is en dan passeren.    

De knolselder fijn malen tot puree van knol.  

De soep zachtjes koken en op smaak brengen met peper en zout.

Garnituur:

Shiitake schoonmaken en in reepjes snijden (eerst voetje eraf)

Bos bosui schuin chinees(= in ruitjes) fijn snijden.

Bleekselder schillen, in fijne brunoise snijden en kort blancheren.

Wat bladselder snijden.

Shiitake en de bosui zacht aan fruiten in olijfolie. (nu afkoelen)

Coquilles:

  1. Coquilles in (3) gelijke plakjes snijden en mengen met de tapenade.
  2. Coquilles op geoliede schaal in een rondje per persoon leggen.
  3. Hierop de bosui met de shiitake verdelen.                                                         

Doorgeven:

  1. Schaaltjes uitzetten (moeten warm zijn), daarin schepje hete knolpuree en bleekselderbrunoise er omheen
  2. Bouillon goed heet maken en  met klontje boter monteren
  3. Op de knolpuree de, in een oven van 100 graden verwarmde coquilles leggen.
  4. Wat selderblaadjes er op en uitserveren. 
  5. De hete bouillon eventueel met een soepkan erop gieten en de coquille port au feu meteen opdienen.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*