Limoncello moussedessert

Limoncello moussedessert

Het recept voor dit Limoncello moussedessert komt uit leukerecepten.nl. Voor de kleur hebben we munt, framboos, citroenrasp en pistachenootjes toegevoegd.

Ingrediënten (10 personen):

  • 6 blaadjes gelatine
  • 6 eieren
  • 3 citroenen
  • 18 Bastogne koekjes
  • 375 ml. slagroom
  • 180 gr. suiker
  • 180 ml. Limoncello
  • Ter garnering: citroenrasp, munt, framboos, pistachenoten

Bereidingswijze:
Splits de eieren.
Rasp de citroenschil en pers de citroenen uit.
Week de gelatine in koud water
Klop de eierdooiers met de helft van de suiker en ¾ van de citroenrasp 3 minuten door elkaar tot het schuimig begint te worden.
Verwarm het citroensap. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan het warme citroensap. Laat het sap afkoelen en de gelatine oplossen.
Mix het daarna kort door het schuim van de eierdooiers samen met de limoncello.
Klop in een aparte kom de eiwitten stijf met de andere helft van de suiker. Gebruik een schone en vetvrije mixer en kom.
Mix daarna in een andere kom de slagroom stijf.
Spatel eerst de slagroom door het citroen-limoncellomengsel en voeg vervolgens de opgeklopte eiwitten toe.
Verkruimel de koekjes en verdeel over 10 kleine glaasjes.
Schep de limoncello-mousse er op en laat 2 uur in de koelkast opstijven.
Garneer het limoncello moussedessert met de frambozen, pistachenootjes, munt en wat citroenrasp.

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*