Ingrediënten voor 15 personen
Naar behoefte:
Konijnenbout
Ganzenvet
Rozemarijn
tijm
sjalot
Cresson
Seranoham
Filodeeg
Voor de mosterdcrème:
Natuurazijn 1,5 dl
Zonnebloemolie 4,5 dl
Grove mosterd
Eierdooier 1,5 stuks
Crème Fraîche
Peper
zout
poedersuiker
Bereiden:
Laat de konijnenbouten in ganzenvet met tijm, rozemarijn en een sjalotje ongeveer 1,5uur garen op het vuur met een temperatuur van ongeveer 60 graden.
Als de bouten gaar zijn van het vuur halen en ze plukken.
Pluk de cresson.De seranoham dun op de snijmachine snijden.De mosterdcrème maken.
Het konijnenvlees op smaak brengen met zout, peper en wat mosterdcrème.
Krokant filodeeg:
- Het filodeeg op de werkbank leggen.
- Besmeren met ei en bestrooien met peper, zout en kruiden.
- Hierop nog een plak filodeeg en uitsteken met een steker.
- Tussen bakmatjes leggen en afbakken in een oven van 150 graden C.
Het bord opmaken:
- Doe door het konijnenvlees een gesnipperd augurkje. Doe het daarna in een steker in het midden van het bord.
- Hierop de met olijfolie, peper en zout aangemaakte cresson.
- Daarop het krokante filodeeg.
- Een paar plakjes seranoham erop en de mosterdcrème rondom.