Ingredienten voor 13 personen:
13 kruimige aardappelen
Karwijscheuten
Wortelloof
Fijne rucola
Voor de pickles van zilveruitjes:
1,5 liter witte wijnazijn
1,5 liter water
45g zout
45g suiker
1,5 el kurkuma
gepelde zilveruitjes
Voor de crème van zwarte knoflook:
1,5 liter water
1 liter dashi
3 dl witte sojasaus
1,5 el yuzusap
3 bollen zwarte knoflook
30g ayar-ayar
10g Kappa
Bereiding:
Schil de aardappelen, kook ze volledig gaar in ruim water met zout en wrijf door een taais (draaizeef of bolzeef)
Strijk de puree dun uit op bakpapier en laat in de oven van 190g drogen tot goudbruine crackers zijn ontstaan.
Kook voor de pickles alle ingrediënten en giet heet over de gepelde uitjes
Laat afkoelen in de marinade. Kook voor de crème alle ingrediënten, behalve de zwarte knoflook.
Voeg de knoflook toe, laat het geheel afkoelen en draai in de (thermo-)blender tot een gladde crème.
Spuit dopjes van de creme op de cracker en leg er de gepickelde uitjes bij
Garneer met de kruiden, de rucola en evt. eetbare bloemen.