Mini Pavlova met citroenroom en vers fruit

Ingrediënten: (12 personen)

  • 8 eieren
  • 200 gr fijne kristalsuiker
  • 200 gr poedersuiker
  • 2 tl citroensap
  • 5 tl maïzena

Vulling:

  • 250 gr mascarpone
  • 2 tl citroensap
  • Fijn gesneden vers fuit: o.a. ananas, meloen, aardbei, mango, appel, etc.
  • 1 bakje vruchtenijs

Bereiding

Splits de eieren in eiwitten en dooiers. Zorg dat er geen dooier of vet bij de eiwitten komt. Bewaar de dooiers. Klop de eiwitten met de suiker en het citroensap stijf. Voeg dan de poedersuiker en maïzena toe en spatel deze rustig door het schuim. Niet te hard of lang, want daar wordt het schuim minder luchtig van en is dan niet goed te vormen

Verdeel het schuim op een met bakpapier beklede bakplaat in 12 hoopjes. Met een lepel kun je ze iets ronder maken (ca. 10 cm). Maak er ook een kuiltje in, dat is handig bij het vullen.

Bak de pavlova’s in 2 uur op 100°C (boven- en onderwarmte).

Ondertussen kan aandacht aan de vulling worden besteed. Klop de eierdooiers tot een lichtgeel mengsel is ontstaan. Voeg hier het citroensap en een zakje vanillesuiker aan toe. Roer de mascarpone door het dooiermengsel en voeg eventueel een scheutje drank, toe. Zet daarna de citroenroom in de koelkast.

Maak het fruit schoon en snijdt het fijn in ongeveer even grote delen. Zet het daarna in de koelkast.

Opdienen

Zorg dat de pavlova’s op tijd zijn afgekoeld. Verdeel ze over de bordjes en vul ze licht met de citroenroom. Verdeel hierover het fruitmengsel en plaats bovenop een bolletje vruchtenijs. Optie: trek een paar streepjes vruchtensap over het ijs.

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*