Asperge amuse

Asperge amuse

Het is de maand mei en dus openen we met een asperge amuse. Asperges, het witte goud… Er zijn witte, groene en paarse asperges op de markt. De witte zijn onder de grond gegroeid en uit het licht gehouden, de groene en paarse asperges hebben wel zon gezien. In Noordwest-Europa zijn witte het meest gebruikelijk, in landen als Italië groene.

Voor 12 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 3 plakjes gerookte zalm
  • 500 gram niet al te dikke witte asperges uit pot of vers
  • 6 blaadje gelatine
  • 225 ml slagroom
  • Peper en zout
  • Peterselie om te garneren

Benodigdheden:

  • Glaasjes
  • Keukenmachine

Bereiding:

  1. Week de gelatine in koud water. Snij de topjes (ca 5 cm) van de asperges en doe de onderkant van de asperges in een keukenmachine en maal fijn. Bewaar de 12 kopjes voor de garnering. Doe de puree in een pannetje en verwarm deze zachtjes. Los de gelatine erin op en laat het mengsel weer wat afkoelen.
  • Mix de slagroom lobbig. Voeg de aspergepuree toe en mix er door. Breng de mousse op smaak met een snufje peper en zout. Verdeel het mengsel over de glaasjes en steek de bewaarde asperge of kopje er in en laat minimaal een uurtje goed opstijven in de koelkast. Garneer de glaasjes met een stukje zalm en wat peterselie.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*