Bietensoep met Makreel

Ingrediënten(12 personen):

2 x ui, gesnipperd.
800 gr. ongekookte rode biet, geschild, in kleine blokjes.
10 gr. venkelzaad, geroosterd
1.500 ml. bietensap
azijn (kersen, sherry of kriek)

op het bord:
8 kleine ongekookte rode nieuwe oogst bieten, geschild in vieren.
3 radijsjes, gewassen, steeltjes en topjes schoongemaakt.
2 makreel, gefileerd, in kleine stukjes
1 kleine venkel, hart eruit.
2 el. citroensap.
24 kersen, ontpit, gehalveerd.
wilde kruiden(optioneel).
fijn zeezout.

Bereidingswijze:
1) Verwarm de oven voor op 180 graden
2) Bak de ui en rode biet met het venkelzaad in wat olijfolie aan in een steelpan met dikke bodem.
3) Blus af met bietensap, breng op smaak met zout en peper.
4) Laat 1 uur op zacht vuur garen met de deksel op de pan.
5) Bekleed een bakplaat met bakpapier, verdeelde kleine bieten erover en besprenkel met olijfolie.
6) Rooster de bieten terwijl de soep kookt 45 minuten in de voorverwarmde oven.
7) Mix de soepfijn met de staafmixer of blender.
8 Voeg eventueel extra bietensap of water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met azijn en zout, zet de soep dan in de ijskast of een andere koele plaats
9) Snijd de radijsjes en de venkel heel dun, eventueel op een mandoline. Maak de dungesneden groenten aan met dressing van 2 eetlepels olijfolie, 2/3 eetlepel citroensap en zout en peper.
10) Snijd de spekbokking met de huid eraan in kleine blokjes.
11) Schik dan de geoosterde biet, plakjes radijs en venkel, stukjes makreel en de gehalveerde kersen op de borden.
12) Schenk de soep ertussen. Garneer met wilde kruiden, bestrooi met zeezout en serveer meteen.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*