Arroz doce betekent: zoete rijst met kaneel en de oer-Nederlandse rijstebrij is hier een variatie op. Volgens Wikipedia staat rijstebrij en rijstpap in het Nederlands symbool voor overvloed. Na het nuttigen van onderstaand gerecht begrijpt u waarom…
Ingrediënten (8-12 porties):
- 500 g dessertrijst:
- 1,5 l melk
- 500 g suiker
- 6 eierdooiers
- 2 el boter
- Schillen van 2 citroenen
- 2 kaneelstokjes
- Kaneelpoeder
- 50 g pistachenoten, gepeld, geroosterd en grof gehakt
- Snufje zout
Bereidingswijze:
Zet en pan op het vuur en breng de melk aan de kook.
Voeg zodra de melk (bijna) kookt de suiker, rijst, de citroenschillen, de kaneelstokjes en het snufje zout toe.
Haal de pan van het vuur zodra de rijst gaar is en laat iets afkoelen.
Klop intussen de eierdooiers los.
Doe dit samen met de boter in de pan rijst en verwarm alles nogmaals op laag vuur.
Giet alles in kleine schaaltjes en laat afkoelen in de koelkast. Versier de Arroz doce voor het opdienen met kaneelpoeder en de pistache.
Van website “Saudades de Portugal” door Marlou de Brito Mereiles