Gepocheerde vijgen met vanillesaus

Ingrediënten voor 15 à 16 personen:

16 Vijgen
3 dl Rode port
6 dl rode wijn3 dl water
3 dl sinaasappelsap
6 kaneelstokjes
6 laurierblaadjes
2 citroenen (8 partjes per citroen uitsnijden)
zoutSuiker (max 450g)

Voor de vanillesaus:

150g suiker
7,5 dl melk
2 vanillestokjes

Bereiding:

Breng de rode port, wijn en water aan de kook. Voeg alle ingrediënten, behalve de vijgen, erbij. Laat het geheel ongeveer een uur trekken en voor de helft inkoken.

Snij de vijgen in vieren, maar net niet geheel door, zodat ze aan elkaar blijvenLeg de vijgen in een ovenschaaltje en giet het vocht met garnituur erover.

Dek dit af met aluminiumfolie of een deksel. Plaats het gerecht ongeveer 25 minuten in de oven op 180 graden. Laat het daarna licht afkoelen en doortrekken.

Verwarm voor de vanillesaus de melk, suiker en de vanille 10 minuten, niet koken.Zeef het daarna en voeg de dooiers toe. Klop dit gaar zonder het warmer te laten worden dan 80 graden. Wanneer de dooiers de saus gebonden hebben, haalje de saus van het vuur.

Serveer dit met lekker roomijs, bijvoorbeeld kaneel- of vanilleroomijs.

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*