Hieronder de ingrediënten voor het gerecht lamshaasje met honing-tijmsaus
Benodigd voor 13 personen:
- 13 stuks lamshaas
- 6 el olijfolie
- 3 teentje knoflook
- 6 takjes verse tijm
- peper en zout
- 4,5 dl vleesfond
- 3 tl (tijm)honing
- 3 el boter
Voor de Pommes Duchesse:
- 1500 gram gekookte aardappelen
- 150 gram boter
- 3 losgeklopt ei
- zout, peper, nootmuskaat
- Groentes (wortel, peultjes)
Voorbereiding
Neem de lamshaasjes een kwartier voor het bereiden uit de koelkast en dep het vlees droog met keukenpapier.
Verwarm de oven voor op 200 graden
Bereidingswijze
Verhit de olie samen met het teentje knoflook en een takje tijm en schroei de lamshaasjes kort hierin rondom dicht. Braad het vlees korte tijd, zodat het vlees nog mooi rose blijft. Neem het vlees uit de pan, bestrooi met peper en zout en laat het gewikkeld in aluminiumfolie 10 minuten rusten. Schenk het braadvet uit de koekenpan en voeg de lamsfond met het tweede takje tijm toe. Laat de lamsfond tot tweederde inkoken. Roer de honing door de saus, zeef het en breng de saus op smaak met zout. Klop de koude boter door de saus.
Pommes Duchesse:
Pureer de gekookte aardappelen met behulp van een stamper of pureeknijper. Klop vervolgens boter, ei, zout, peper en nootmuskaat door de aardappelmassa. Maak er een luchtige puree van. Beboter een bakplaat of ovenschaal en spuit er met behulp van een spuitzak torentjes aardappelpuree op. Zet de bakplaat 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Groentes
Blancheer de peultjes 5 minuten beetgaar in gezouten water.
Maak de jonge wortels schoon maar laat het klein groen steeltje eraan vast. Kook deze ook beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken samen met de peultjes.
Serveren
Verdeel de groenten over de borden. Schik daarop het lamshaasje met honing-tijmsaus. Leg er de Pommes bij.