Carpaccio is oorspronkelijk een gerecht van dungesneden rauwe runderlende, maar met biet en haring is het ook erg lekker! Biet en haring laten zich altijd goed combineren, kijk ook maar eens naar een eerder verschenen gerecht op deze site.
Ingrediënten voor 12-14 kleine porties
- 750 g gekookte bieten,
- 600 gr zure haring
- 150 g augurk
- 3 uien, gesnipperd
- 30 g dille
- 3 eetlepels mosterd
- 6 eetlepels azijn
- 18 eetlepels olijfolie
- 3 theelepels honing
- 200 g rucola Peper en zout
Bereiding:
Snij de bieten in flinterdunne plakjes en verdeel over de borden. Snij de haring vervolgens in stukjes en de augurken in blokjes. Snipper de uien fijn. Meng de blokjes haren met de augurken, de gesnipperde uien en de helft van de dille in een kom en voeg een beetje peper toe.
Meng in een andere kom de mosterd, azijn, olijfolie, honing en de rest van de dille tot een frisse dressing. Voeg eventueel zout en peper toe.
Leg het haringmengsel in het midden op de carpaccio van biet en garneer met rucola salade
Schenk voor het serveren van deze carpaccio van biet en haring de dressing erover.