Vietnamese lente-roll gevuld met scampi en groeten

Vietnamese lente-roll van scampi

Koop rijstvellen, zet die zó op tafel met een kom warm water. Dompel de rijstvellen een paar seconden onder tot ze zacht worden, vul de rijstvellen met scampi en groente en maak er een Vietnamese lente-roll van.

Scampi en Gamba worden vaak met elkaar verward. Het grote Verschil tussen scampi’s en gamba’s is dat scampi’s behoren tot de kreeften familie en gamba’s tot de garnalen familie. Ondanks dat de naam scampi uit het Italiaans komt, worden deze scampi’s hier niet gevangen. En in veel restaurants over de hele wereld zijn er verwarringen omtrent deze termen, waar dus regelmatig gamba’s onder de naam scampi worden geserveerd in restaurants.

Ingrediënten voor 10 personen:

Ingelegde Paksoi:

  • 2 paksoi
  • 2 dl water
  • 200 ml azijn
  • 200g suiker
  • theelepel zout

Lente-roll:

  • 16 grote scampi’s
  • 2 eiwit
  • 4 teentjes knoflook
  • scheut vissaus
  • 16 stengels citroengras
  • grof paneermeel (panko)
  • 16 rijstvellen
  • komkommer in reepjes
  • klein beetje gekookte glasnoedels met sesamolie’
  • fijne julienne van wortel
  • wat taugé
  • koriander (vers)
  • mint (vers)
  • dille (vers)

Dipsaus:

  • 2 dl vissaus
  • 200g suiker
  • 60g verse gember, geschild en in stukken gesneden
  • sap van 2 limoenen
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 rode pepers

Bereiding:

Ingelegde paksoi:

Breng alle ingredienten aan de kook, kook deze 2 minuten en laat afkoelen. Laat de paksoi vóór gebruik ongeveer twee uur op kamertemperatuur rusten.

Lente-roll:

De scampi’s schoonmaken en in een keukenmachine fijnmalen met eiwit, knoflook en een beetje vissaus. De farce (de gemalen garnalen dus) om een tak citroengras rollen en paneren met panko-meel. Het geheel frituren in zonnebloemolie. De rijstvellen kort weken in lauwwarm water, plat uitleggen en over het midden in een brede lijn bedekken met de noedels, komkommer, wortel en kruiden.

Dipsaus:

Doe de gember, knoflook, rode pepers en suiker in een vijzel en stamp fijn. Roer samen met vissaus en citroensap tot een heerlijke dipsaus.

Afwerking:

Vlak voor het opeten de citroenstengel verwijderen uit deze Vietnamese lente-roll. Serveren met dipsaus

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*