Ravioli met pompoen en salieboter

Ravioli met pompoen en geitenkaas

Ravioli zijn gevulde pastakussentjes. Van de pasta worden bladen gemaakt, die in een vorm worden gesneden en gevuld met vlees, kaas, vis, gevogelte of groenten, zoals in dit geval en voilà, ravioli met pompoen, geitenkaas en salieboter.

Ingrediënten (12-14 kleine porties):

  • 1000 g pompoenblokjes
  • 1 à 2 pompoenen
  • 400 g geitenkaasbolletjes
  • 300 g tarwebloem
  • 600 g bloem
  • 2 l groentebouillon
  • 16 eieren
  • 2 el olijfolie
  • 40 salieblaadjes
  • 100 g roomboter
  • Parmezaanse kaas
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

Om de ravioli met pompoen en geitenkaas te maken ga je als volgt te werk:

De pasta:

Meng in een grote kom de bloem met een snufje zout. Maak een rondje in bloem zodat je ruimte hebt voor de eieren. Splits 12 eieren en hou de dooiers apart. Doe 4 hele eieren en de 12 dooiers in de bloem.Voeg de olijfolie en een scheut water toe en begin te roeren. Pak steeds een beetje bloem mee tijdens het roeren. Kneed alles goed door tot een elastische massa ontstaat. Laat de pasta 30 minuten rusten in een vochtige doek.

Rol de pasta uit tot een dunne plak van ca. 2 mm dik en snij er plakken uit van ongeveer 10 x 10 cm. Kook de pasta in 3 minuten gaar.

De vulling:

Breng de groentebouillon aan de kook en voeg de pompoenblokjes toe en kook ze gaar. Giet de pompoen af en doe in een kom met 20g geitenkaas, 20g roomboter en wat peper en zout. Pureer dit met behulp van een blender.

Snij de hele pompoen in dunne plakken. Leg de plakken op bakpapier met peper en zout en rooster ze 50 minuten in een voorverwarmde oven op 150º C. Laat de rest van de roomboter in een braadpan smelten. Voeg de salieblaadjes toe en laat deze frituren tot ze glazig zijn. Zeef vervolgens het mengsel zodat een heldere jus ontstaat.

Leeg een vel pasta op een bord. Smeer de pompoenpuree erover en wat geitenkaas. Leg een ander vel pasta er losjes bovenop.

Garneer de ravioli met de pompoen-plakken, gefrituurde salie, salieboter en Parmazaanse kaas.

Biersuggestie: Brand Lentebock

Uit: Van Brabantse grond

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*