De waterkerssoep past heel goed in een aspergemenu. De soep is hoog op smaak en een streling voor het oog. Let wel op dat de soep best een beetje dik mag zijn, zodat die niet uitloopt door de garnering. De waterkerssoep hebben we ook gemaakt in de tweekleurensoep
Ingrediënten: (12 personen)
- 30 gekookte witte asperges A-kwaliteit
- 600 gr. gerookte zalm
- Gebakken broodcroutons
- 2 bosjes waterkers
- 100 gr. fijngesneden ui
- 160 gr. fijn gesneden wit van prei
- Boter
- 250 gr. fijngesneden bleekselderij
- 300 gr. gewassen spinazie
- 500 gr. geschilde en in kleine blokjes gesneden aardappelen
- 2 x shiso purper
- Verse peper
- Dille
- Mosterdzaad
- Kardemom
- 2 liter groentebouillon
- Zout
Bereiding:
- Snijd de stelen van de waterkers en houdt deze apart.
- Stoof de prei en de ui aan in boter (zonder te kleuren).
- Voeg hier de bleekselderij, aardappelen en de waterkersstelen aan toe.
- Na de laatste 5 minuten de spinazie en de rest van de waterkers toevoegen.
- Het geheel met de staafmixer glad maken.
- Breng op smaak met peper en zout.
Opmaak:
- Schik de schuine stukjes gesneden asperges rond een grote ring in een diep warm bord en werk de cirkel af met de rolletjes zalm en de shiso purper.
- Verwijder de ring en lepel de hete soep in het bord.
- Garneer de waterkerssoep af met de brood croutons.