Zeebaarsfilet en tonijn met stamppot van gerookte paling

Zeebaarsfilet en tonijn met stamppot van gerookte paling

Dit heerlijke gerecht van zeebaarsfilet en tonijn met stamppot van gerookte paling is een gerecht wat je écht eens moet maken. Nu houden wij wel van een visje, en ook van méér dan één visje. Kijk ook maar eens naar dit gerecht. Maar het hieronder beschreven gerecht is écht een van onze favorieten, die we van harte aanbevelen.

Ingrediënten voor 12 personen:

8 ontschubde zeebaarsfilet van 150 gram
8 mootjes verse tonijn van 75 gram
Wilde spinazie 400 gram
Boter 70 gram
Olijfolie 3 el
Knoflook 1 á 2 teentjes

Voor de stamppot:
Aardappelen 400 gram
Olijfolie 6 el
Gerookte palingfilet 200 gram
Slagroom 4 el

Voor de vinaigrette:
16 tomaten
Balsamicoazijn 2 dl
Olijfolie 4 dl
Peper & zout

Voor de Garnituur:
4 schorseneren
Bosje bieslook

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de zeebaarsfilet 1 á 2 minuten op de velkant in een anti-aanbakpan in 2 eetlepels olijfolie. Draai de vis om, zet de pan in de oven en bak de vis nog 4 minuten.
Gril de tonijnstukjes in de grillpan en kruid de vis.
Verwarm de boter in de koekenpan of wok, voeg de knoflook en spinazie toe en roerbak deze tot hij is geslonken. Breng op smaak met zout en peper. Verwijder de knoflook en laat de spinazie in een zeef uitlekken.

stamppot:
Maak een stamppot met de aardappel en de paling.
Kook de aardappelen in ruim kokend water met zout gaar. Stamp ze fijn, roer er 3 eetlepels olijfolie door en breng op smaak met zout en peper. Snijd de palingfilet in kleine stukjes. Roer vlak voor het serveren de paling en slagroom er door.

Tomaten vinaigrette:
Ontvel de tomaten, verwijder de zaadlijsten en snij ze in kleine blokjes. Meng voor de vinaigrette de tomaat met azijn en olijfolie en breng op smaak met zout en peper.

Garnituur:
Schaaf de schorseneren in lange dunne repen en bak deze in frituurolie van 180 graden licht bruin en krokant. Rol de gefrituurde repen als ze nog warm zijn om een aanzetstaal. Zo krijgen ze hun mooie spiraalvorm. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer suggestie
Schep wat spinazie in het midden van de borden en leg hierop de zeebaars en de gegrilde tonijnstukjes. Bestrooi de vis met wat zeezout. Serveer de brandade (stamppot) met paling ernaast en schep de tomaten vinaigrette er omheen. Garneer met de gefrituurde schorseneren en bieslook.

En o ja, voor deze zeebaarsfilet en tonijn met stamppot van gerookte paling hebben we uiteraard gebruik gemaakt van paling die is voorzien van het keurmerk Goodfish

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*