Vanillebavarois

Vanillebavarois

De vanillebavarois aten we met een compote van rabarber. Rabarber is een seizoensgroente en dus niet altijd verkrijgbaar, houd hiermee rekening tijdens het samenstellen van uw menu

Ingrediënten voor 12 personen:

Hazelnootbodem:

  • amandelen
  • hazelnoten
  • basterdsuiker
  • gesmolten boter (van al deze 4 ingrediënten heb je 450 gram nodig)
  • 9 gram zout

Bavarois:

  • 600 gram standyoghurt
  • 300 ml slagroom
  • 12 bl gelatine
  • 150 gram suiker
  • 75 ml melk
  • 1 ½ vanillestokje

Rabarbercompote:

  • 600 gram rabarber
  • 150 gram suiker
  • 30 gram citroensap
  • Aardappelzetmeel om te binden

Bereiding:

Hazelnootbodem:

Verwarm de oven voor op 170°C. Hak ondertussen de hazelnoten in wat grove stukken. Doet u dit met een keukenmachine, dan wordt de bodem van het taartje erg hard tijdens de bereiding.

Meng de hazelnoten met de overige ingrediënten in een kom tot een consistent geheel.

Verdeel het mengsel over ovenbestendige vormpjes of een grote vorm. De bodem moet voor ongeveer een halve cm gevuld zijn.

Bak 15 minuten af op 170°C.

Laat afkoelen in de vorm.

Bavarois:

Week de gelatine in koud water.

Verwarm de melk. Snijd het vanillestokje doormidden en schraap met en mesje of lepel de kern eruit. Voeg deze toe aan de melk.

Klop de slagroom stijf met de suiker.

Knijp de blaadjes gelatine uit en los deze op in de melk.

Neem de melk met opgeloste gelatine van het vuur, voeg het mengsel langzaam en mixend toe aan de standyoghurt.

Spatel de gelagen slagroom rustig door het mengsel.

Vul de vormpjes of de vorm met de hazelnootbodem  en laat opstijven in de koelkast.

Rabarbercompote:

Schil de rabarber

Kook de schillen kort in een klein beetje water met daarin citroensap en suiker.

Giet het mengsel door een zeef, bewaar het vocht en gooi de schillen weg.

Snijd de schoongemaakte rabarber in gelijke delen.

Stoof de stukjes rabarber 10 minuten in het gezeefde rabarbervocht.

Haal de rabarber er voorzichtig uit en laat afkoelen.

Bind het vocht af met een beetje aardappelzetmeel opgelost in een klein beetje water.

Opmaak:

Garneer de vanillebavarois met compote en saus.   

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*