Garanalentompouche

Garnalentompouce

Benodigd voor 15 personen:

  • 12 plakken bladerdeeg
  • 2 losgeklopte eieren
  • 80 gram boter
  • 100 gram bloem
  • 300 ml melk 
  • 200 ml visbouillon
  • 2 losgeklopte eierdooiers
  • 60 ml room
  • Bosje fijngehakt bladpeterselie 
  • 600 gepelde hollandse garnalen
  • Cayennepeper
  • Zout
  • Rucola
  • 15 Kleine tomaatjes

Werkwijze:

• Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de bladerdeegplakken in 4 kwarten. Bestrijk 1/3 van deze met het losgeklopte ei voor de dekplaat. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak deze in 15 a 20 minuten goudbruin in de oven.

•Verwarm de boter in een steelpan op middelhoog vuur. Zodra de boter gesmolten is voeg je de bloem er aan toe. Meng met een houten lepel en bak 2 minuten tot de bloem “gaar” is. voeg langzaam en al roerend de melk en daarna de bouillon toe. 

•Klop de eierdooiers en room met een garde los in een apart e kom. Voeg dit aan de saus toe terwijl je snel klopt met de garde. Zorg dat het mengsel niet gaat koken. De goede dikte is als er dikke druppels aan de garde blijven hangen. Voeg de peterselie , nagenoeg   alle garnalen en cayennepeper toe. Breng op smaak met zout.

• Leg per tompouce een stukje bladerdeeg neer. Doe daarop een lepel garnalenragout, leg daarop wat achtergehouden garnalen. Leg daarop weer een stuk bladerdeeg met ragout garnalen en  garnalen. Dek af met de dekplaat. Garneer met peterselie,  rucola en gehalveerde tomaatjes 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*