amuse van pancetta en gekaramelliseerde sjalot

Amuse van pancetta en gekaramelliseerde sjalot

Deze amuse van pancetta en gekaramelliseerde sjalot komt het het blad Allerhande. Een gemakkelijk en smakelijk gerechtje!

Ingrediënten: (12 porties)

  • 4 ½ sjalotten
  • 30 g ongezouten roomboter
  • 1 ½ el kristalsuiker
  • 4 ½ el crema di balsamico
  • 112,5 g cranberrypaté
  • 12 plakjes pancetta
  • Rucola voor garnering

Bereiding:

Snijd de sjalotten in plakjes. Smelt de boter in een steelpan en fruit hierin de sjalotjes tot ze zacht en glazig zijn.

Voeg de suiker en crema di balsamico toe en laat het geheel 30 minuten op laag vuur karamelliseren.

Verdeel de paté in blokjes en wikkel ieder blokje in een plak pancetta.

Bak in een droge koekenpan de pakketjes 2-3 minuten tot de pancetta krokant is.

Leg de amuse-lepels of bordjes klaar. Verdeel de amuse van pancetta en gekaramelliseerde sjalot over de borden door eerst een bedje te maken van de sjalotjes en plaats daarop de pancetta. Garneer met wat rucola.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*