Burrata op gemarineerde Spaanse bloedsinaasappel

Burrata op gemarineerde Spaanse bloedsinaasappel

Als voorgerecht maakten we deze Burrata op gemarineerde Spaanse bloedsinaasappel, met pistache, kaviaar en waterkers. Burrata is mozzerella gevuld met room. Hier vind je meer informatie over dit kaasje.

Ingrediënten: (4 personen)

1 sinaasappel
0,5 bosje citroentijm
100 ml suiker
100 ml water
1 steranijs
1 kaneelstokje
5 jeneverbessen
3 rode bloedsinaasappels
4 mini burrata’s
kaviaar parels
pistache noten
waterkers

Bereiding:

Pers de sinaasappel. Ris de citroentijm. Breng suiker met water, steranijs, kaneelstokje, jeneverbessen, citroentijm en het sap van de sinaasappel aan de kook.

Haal de pan van het vuur en schep alle specerijen eruit. Schil de bloedsinaasappels tot net over het buitenste vel en snijdt ze daarna in plakken van ca. 4 mm (vang eventueel vocht op).Voeg de schijfjes bloedsinaasappel en -sap toe aan het suikerwater en laat dit ca. 30 minuten marineren.

Opdienen:

Leg de bloedsinaasappelplakjes op een bordje en laat ze licht overlappen.
Leg hier de mini burrata op of naast. Schenk wat van de overgebleven marinade van de sinaasappels over de burrata.
Garneer de Burrata op gemarineerde Spaanse bloedsinaasappel met de kaviaar parels, pistache en waterkers. 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*