Rozijnensabayon

Ingrediënten voor 12 personen:

Rozijnen 150 gram
Whisky 20 el
15 eierdooiers
Suiker 250 gram

Bereidingswijze:

De rozijnen weken in de whisky en af en toe omroeren.
De rozijnen in een zeef leggen en de whisky opvangen.

De Sabayon:
Bereid de sabayon kort voor het serveren, breek de eieren en doe de eigelen in een steelpannetje.
Gebruik nu een halve eierschaal (een dopje) als maatbeker. Schenk één dopje whisky per eigeel bij de dooiers. Voeg de suiker toe. Klop met de garde een beetje lucht onder het mengsel. Zet de pan vervolgens op een zacht vuur en blijf zonder ophouden kloppen tot je een schuimige sabayon krijgt. Klop in 8-vorm of draai je pan van links naar rechts tijdens het klopwerk.
Werk tijdens het kloppen vanuit je pols. Hou het vuur onder controle zodat de eigelen niet in een omelet veranderen. Blijf doorgaan tot je een schuimige massa krijgt waarin de garde sporen achter laat.

Serveren:
De geweekte rozijnen over de glazen verdelen. Bewaar wat rozijnen. Giet de sabayon over de rozijnen en garneer met de achter gehouden rozijnen.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*