Deze prei-kaasbonbon is een onderdeel van de amuse-trio samen met de rogvleugel-salade en de tartaar van Sint-Jakobsschelpen. Voor deze bonbon zijn de volgende ingrediënten nodig (voor 14 personen):
- 2 preien
- 250 gram jonge kaas
- 400 ml zure room of kwark
- 6 takjes dille, fijngesneden
- 2 eetlepels kappertjes, afgespoeld
- Vers gemalen zwarte peper
- 14 plakken serrano- of parmaham
Bereiding:
Verwijder het buitenste lelijke blad van de prei. Halveer de prei in de lengte en spoel de bladeren schoon onder koud stromend water. Snijd de prei in stukjes van een halve centimeter en blancheer ze 30 seconden in gezouten kokend water. Giet af, spoel direct af met koud water en laat daarna goed uitlekken. Knijp met beide handen al het vocht uit de prei.
Snijd de kaas in blokjes van een halve centimeter en meng die samen met de zure room, dille en kappertjes door de prei. Breng op smaak met zwarte peper uit de molen.
Spreid per bonbon een plak ham uit op een groot vel plasticfolie. Schep in het midden een flinke eetlepel salade, vouw de plak ham om de salade en draai met behulp van de folie een strak balletje.
Serveer de prei-kaasbonbon samen met de rogvleugel-salade en de tartaar van Sint-Jacobschelpen.