Het nagerecht van abrikozen met mascarpone is een heerlijk fris nagerecht, waar een paar druppeltjes oranjebloesemwater een bijzondere smaak aan geeft.
Ingrediënten voor 10 personen
- 3 blik abrikozen
- 400g mascarpone
- 3 el honing
- 2 tl oranjebloesemwater
- 100g g pistachenoten
- 2 el korianderzaad, grof gekneusd
Bereiding:
Verhit een (grill-)pan op hoge stand en vet deze in met olijfolie
Dep de abrikozen droog met keukenpapier. Leg de abrikozen met het snijvlak omlaag in de hete grillpan.
Grill de abrikozen en blijf erbij. Draai de vruchten af en toe om, totdat het snijvlak hier en daar goudbruin is. Haal de vruchten uit de pan en laat ca 10 minuten afkoelen.
Klop intussen de mascarpone met de honing en het oranjebloesemwater licht en luchtig.
Rooster de noten (of amandelschaafsel) en het gekneusde korianderzaad zachtjes in een droge koekenpan tot ze goudbruin en geurig zijn.
Schep een volle eetlepel van het mascarpone-mengsel in de holtes van de vruchten en strooi de geroosterde pistachenootjes erover. Serveer de abrikozen met mascarpone koud.