
Ingrediënten voor 10 personen
- 6 aubergines
- 600 gr verse schapenricotta
- 600 gr. Verse kaas in blokjes/geschaafd
- 150 gr. Gedroogde in olie ingelegde tomaten
Voor de garnering
- Zwarte olijven
- Kleine tomaatjes
- Basilicumblaadjes
- Olie en zout naar behoeven
Bereidingswijze:
- De aubergines in ca. ½ cm dikke schijven snijden, in olijfolie bakken en op keukenpapier laten afkoelen.
- De Ricotta, Basilicum en de uitgelekte tomaten, samen met enkele schijven gebakken aubergine met een mixer tot een gelijkmatige massa verwerken.
- In een ring met een doorsnee van ongeveer 8 cm een aubergineschijf leggen, dan wat van de gemixte massa met wat kaas daarop leggen (herhaal dit vier keer) en dek af met een aubergineschijf.
- De ring verwijderen en de taartjes ongeveer 5 minuten in de voorverwarmde oven verwarmen.
- Garneren met zwarte olijven en tomaatjes