Auberginetaartje

Ingrediënten voor 10 personen

  • 6 aubergines
  • 600 gr verse schapenricotta
  • 600 gr. Verse kaas in blokjes/geschaafd
  • 150 gr. Gedroogde in olie ingelegde tomaten

Voor de garnering

  • Zwarte olijven 
  • Kleine tomaatjes
  • Basilicumblaadjes
  • Olie en zout naar behoeven

Bereidingswijze:

  • De aubergines in ca. ½ cm dikke schijven snijden, in olijfolie bakken en op keukenpapier laten afkoelen.
  • De Ricotta, Basilicum en de uitgelekte tomaten, samen met enkele schijven gebakken aubergine met een mixer tot een gelijkmatige massa verwerken.
  • In een ring met een doorsnee van ongeveer 8 cm een aubergineschijf leggen, dan wat van de gemixte massa met wat kaas daarop leggen (herhaal dit vier keer) en dek af met een aubergineschijf.
  • De ring verwijderen en de taartjes ongeveer 5 minuten in de voorverwarmde oven verwarmen.
  • Garneren met zwarte olijven en tomaatjes

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*