Hieronder treft u de bereiding van Espuma van verse mango. Espuma (Spaans en Portugees: schuim) is een culinaire bereidingswijze. De methode werd bedacht door de Spaanse chef-kok Ferran Adria.
Ingrediënten voor 15 personen:
- 900 gr mango puree
- 200 gr suiker
- 100 gr glucose stroop
- 250 gr water
- 9 blaadjes gelatine
- Citroen
- Poedersuiker
- tuinkers
- Verse Mango
- zuur, pitloos fruit (bijv: druif, papaya, kiwi, ananas)
Bereiding:
Kook de suiker glucose en water. Week ondertussen de gelatine in koud water. Knijp de gelatine goed uit.
Neem de siroop van het vuur en roer er voorzichtig de mango door, los de geweekte gelatine er in op. Pas wel op dat het niet spat, de kokende siroop is gloeiend heet!
Het mengsel hierna goed roeren en de sifon ermee vullen. Plaats vervolgens de gaspatroon er op.
Goed schudden en in koelkast bewaren. Iedere 20 minuten de beker even goed schudden gedurende minimaal 2 uur.
Maak ondertussen het fruit schoon. Afhankelijk van het gekozen fruit eventueel schillen en in mooie stukjes snijden.
Meng het fruit en besprenkel met sap van een citroen.
Verdeel het fruit op een mooi groot bord, poeder het decoratief af met poedersuiker
Voor het uitserveren een dopje mango espuma er op en wat tuinkers
Bereiding mango mousse:
Schil, ontpit en pureer de mango in een blender tot een gladde mousse
Verdeel de mousse over de borden en voeg het vers bereidde fruit toe.
Laat uw gasten genieten van deze heerlijk frisse Espuma van verse mango!