Slakkensoep

Ingrediënten voor 15 personen:

  • 2 bosjes lente-uitjes
  • 2 wortels
  • 2 uien
  • 8 eetlepels boter
  • 4 knoflookteentjes
  • 4 blik wijngaardslakken (a 24 stuks)
  • 2 glazen witte wijn
  • 1,5 liter vleesbouillon
  • zout en peper
  • 2 mespuntjes nootmuskaat
  • 1 mespuntje suiker
  • 2 kopjes slagroom of crème fraiche
  • 4 eierdooiers
  • bosje citroenmelisse

Lente-ui, wortel en ui schoonmaken, wassen en snijden in kleine blokjes. De boter in een geschikte pan verhitten en de groenten glazig aanbakken. Knoflooktenen met zout inwrijven.

De wijngaardslakken goed uit laten lekken en met de knoflook door het groentenmengsel roeren. Met witte wijn afblussen en de warme bouillon toevoegen. Met zout, peper uit de molen, nootmuskaat en suiker op smaak brengen.

De slagroom met het eigeel vermengen

De soep van het vuur nemen en met het slagroom/eigeelmengsel vermengen. De citroenmelisse wassen, fijn hakken en net voor het serveren van de soep bestrooien.

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*