Soep van geroosterde knoflook, brood en amandelen

Laat je door de hoeveelheid knoflook niet afschrikken. Bij knoflook die in de schil wordt geroosterd wordt de scherpe geur omgezet in goddelijke heerlijke zoetigheid.

Ingrediënten voor 14 personen:

  • 6 grote bollen knoflook, teentjes losgemaakt maar niet gepeld
  • 2 middelgrote witte ui, gepeld en gesnipperd
  • 600 ml slagroom
  • 2 liter kippenbouillon
  • 2 ciabattabroden
  • 4 eetlepels sherry- of witte wijnazijn
  • 400 gr gepelde amandelen licht geroosterd in de oven
  • 6 sinaasappels in partjes
  • xtra vergine olijfolie
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper
  • Handje verse koriander,
  • Handje verse muntblaadjes

Bereiding:

Teentjes van de knoflook losmaken maar niet pellen. Rooster de knoflook in een op 180 ºC voorverwarmde oven ongeveer een half uurtje tot de teentjes zacht aanvoelen. Fruit intussen in een grote koekenpan in 8 eetlepels olijfolie de witte uit op laag vuur ongeveer 10 minuten tot hij heel zacht en glazig is. Roer de bouillon en room erdoor. Breng alles aan de kook en laat het tien minuutjes zachtjes doorkoken terwijl je op de knoflook wacht. Neem de knoflook uit de oven, laat de teentjes enigszins afkoelen en druk er alle zachte pulp uit. Roer die door de soep en gooi de knoflookschilletjes weg. Snijd de korsten van het brood en scheur het brood in kleine stukjes en gooi die in de soep. Voeg de sherryazijn toe en laat de soep nog vijf minuten pruttelen. Hak de geroosterde amandelen fijn met een staafmixer. Breng de soep op smaak met zout en peper. Serveren: Opdienen in kommen. Leg er partjes sinaasappel op, gescheurde blaadjes koriander- en muntblaadjes. Bedruppel alles met een flinke scheut extra vergine olijfolie

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*