Amuse van gegrilde groenten en geitenkaas

24 stuks:

30 gram verse basilicum
15 gram geroosterde pijnboompitten
1 knoflookteentje
75 ml olijfolie
15 gram geraspte Parmezaanse kaas
2 rode paprika’s
1 kleine aubergine, in de lengte in plakken van 5 mm gesneden
50 gram zachte geitenkaas, licht geklopt tot hij zacht is
8 grote basilicumbladen
Olijvenbrood, zonder korst en in plakken van 5 mm gesneden

Bereidingswijze:

Doe voor de pesto de basilicum, pijnboompitten en knoflook in een keukenmachine en maal ze fijn. Voeg bij draaiende motor langzaam de olijfolie toe tot alles gemengd is. Doe het mengsel in een schaal, voeg de Parmezaanse kaas toe, breng op smaak met kruiden en meng goed. Leg plastic folie op de pesto en zet hem in de koelkast.

Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten. Leg ze vervolgens met de snijkant naar beneden onder een hete gril en bak 10 minuten of totdat de huid zwart wordt en gaat bladderen. Doe ze in een plastic zak, laat staan om af te koelen, haal de huid eraf, maar houd de paprika zo ongeschonden mogelijk. Snijd de einden eraf, zodat de stukken gelijkmatig en vlak zijn.

Bestrijk de auberginebladen met olijfolie en bak elke kant op een heel hete bakplaat 3-5 minuten of totdat ze gaar zijn.

Besprenkel een werkblad met water en leg er een stuk plastic folie van 50 cm lang op (het water helpt het plastic op zijn plaats te houden). Leg de helft van de paprika-stukken op het plastic in een rechthoek. Bestrooi de paprika met wat kruiden. Leg de helft van de auberginebladen over de paprika. Strooi de helft van de kaas erop zodat de hele rechthoek bedekt is. Voeg wat kruiden toe. Leg de helft van de basilicumbladen in een enkele laag over de kaas. Rol met het plasticfolie de paprika in de lengte op en druk de einden dicht. Verpak ze stevig in folie en draai de uiteinden goed dicht. Vorm van de overige ingrediënten nog een rol en zet 2 uur in de koelkast

Verhit de oven voor op 180 graden. Stempel 24 rondjes uit het olijvenbrood met een vormpje dat net zo breed is als de rollade. Bestrijk de rondjes licht met olijfolie en bak 5-10 minuten of totdat ze lichtbruin en knapperig zijn. Leg een ½ tl pesto op elke crouton. Verwijder het plastic van de rollade, snijd plakjes en leg op de crouton.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*