Notengebak met karamel- en roomsaus

Luchtig notengebak

Een luchtig notengebak als dessert is een mooie afsluiting van uw diner.

Ingrediënten gebak voor 10 personen:

  • 150 gr zachte boter en boter om in te vetten
  • 75 gr + 120 gr suiker
  • 4 eierdooiers
  • 125 gr biscuitkruimels van lange vingers
  • 125 gr gehakte hazelnoot
  • 5 cl Franse cognac
  • 5 cl Amaretto
  • 7 eiwitten
  • Bloem en gezeefde poedersuiker

Bereidingswijze

  • Zet 10 borden koud
  • Verwarm een oven voor op 170 gr C
  • Klop de zachte boter samen met de suiker en de eierdooiers luchtig op.
  • Voeg biscuitkruimels, gehakte hazelnoot, Franse cognac en Amaretto toe en spatel dit luchtig door elkaar.
  • Klop de eiwitten met de 150 gr suiker luchtig en stevig en spatel dit door de massa.
  • Vet soufflévormpjes in met boter, bestuif ze met gezeefde bloem.
  • Vul ze voor iets meer dan ¾ met het deeg en bestrooi het deeg met wat poedersuiker.
  • Zet in een braadslee waarin zoveel kokend water zit dat de soufflévormpjes voor ¾ onder water staan.
  • Zet de braadslee in de voor verwarmde oven en bak de taartjes in circa 20 minuten au bain-marie af.
  • Zet de oventemperatuur na 10 minuten terug op 155 gr C.

Ingrediënten Karamelsaus

  • 150 gr suiker
  • 100 gr room
  • 35 cl calvados

Bereidingswijze

  • Laat voor de karamelsaus de suiker tot bruin smelten, voeg de hete room in één keer toe en laat het goed roerend tot de gewenste dikte koken.
  • Voeg de calvados toe.

Ingrediënten roomsaus

  • 2 dl gekoelde room
  • 35 gr suiker

Ingrediënten serveren:

  • 20 aardbeien
  • 30 gr gehakte hazelnoten

Serveren

Halveer de aardbeien met kroontje en plaats 4 helften tegen de room-quenelle. Zet het luchtig notengebak op het bord en strooi er wat gehakte hazelnoot omheen. Giet daarover de room en de karamelsaus.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*