Knolselderijsoep met appel

Ingredienten voor 10 personen:

Knolselderijsoep
• 2,5 ui
• 5 el olijfolie
• 2,5 kleine knolselderij
• olijfolie
• 5 blaadjes verse laurier
• 2,5 takje rozemarijn
• 1875 ml kippenbouillon
• 2,5 flesje witbier
• 250 ml slagroom
Kerriekruim
• 312,5 ml fruitige olijfolie
• 2,5 el kerriepoeder
• 15 el broodkruim of panko
Gekarameliseerde appel
• 10 appels
• 5 el tafelsuiker
Opmaak bord
• 10 bosuitjes
• 10 dun gesneden plakken serranoham
• 10 el zure room 

Bereiding:

Knolselderijsoep
Pel en snipper de ui grof. Schil en snijd de knolselderij in dobbelstenen van 1,5 -2 centimeter. Verwarm olijfolie in een (soep)pan en fruit de ui glazig. Voeg knolselderij, laurier en rozemarijn toe, blus af met bouillon en breng aan de kook. Laat 12-15 minuten zachtjes koken tot de knolselderij gaar is. Voeg het witbier en de slagroom toe en breng opnieuw aan de kook. Haal de rozemarijn en laurier uit de soep. Pureer de soep met de staafmixer. Schenk door een zeef in een schone pan en breng indien nodig op smaak met een beetje zeezout.

Kerriekruim
Verwarm de olijfolie op laag vuur in een sauspan of sauteuse, voeg de kerriepoeder toe en verwarm circa 2 minuten (myoteren). Schenk vier eetlepels kerrieolie door een zeef en houd apart voor de eindbereiding. Voeg het broodkruim toe aan de resterende olie, verwarm nog 1 minuut en meng goed door elkaar.

Bosui
Snijd de bosuitjes in lange schuine dunne plakjes en bewaar ze in ijskoud water.
Serranoham
Rol de plakken serranoham op en snijd ze in smalle repen.
Zure room
Roer de zure room los.

Knolselderijsoep
Verwarm de knolselderijsoep en mix schuimig met de staafmixer.

Gekaramelliseerde appel
Schil de appels en boor er met de parisienneboor 7 bolletjes per persoon uit. Schil de appels en boor er met de parisienneboor 7 bolletjes per persoon uit. Verhit iets olijfolie in een kleine bakpan en bak de appelbolletjes tot ze iets goudgeel kleuren, voeg de suiker toe en laat op middelhoog vuur in 3-4 minuten karamelliseren.
Opmaak bord
Leg de appelbolletjes in een (voorverwarmd) diep bord, leg de reepjes serranoham en bosui erop. Schenk er zoveel soep langs zodat je het garnituur nog ziet en verdeel er kerriekruim over. Lepel de zure room en kerrieolie rondom

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*