Visballetjes in Altmarkische saus

1 kg witvis
2 oude witte broodjes
1/4 ltr melk
2 uien
2 el boter
2 bosjes peterselie
2 eieren
4 eigeel
zout, peper, cayennepeper, nootmuskaat

voor de saus:

2 prei
4 el boter
4 el bloem
1 ltr karnemelk
4 eigeel
2,5 dl slagroom
2 bosjes dille
peper, zout, snufje suiker

Bereiding:

Broodje in melk weken en goed uitdrukken. Vis ontgraten en zeer fijn hakken. De uien fijn snijden en in de boter aanzweten en laten afkoelen. Peterselie fijn hakken. De visfarce vermengen met brood, ui, peterselie, ei en eigeel. De visfarce kruiden met zout, peper, nootmuskaat en cayennepeper.

Een pan met 2 lt. water en zout aan de kook brengen. Visballetjes maken met een doorsnede van ca. 4 cm. De balletjes in kokend water doen en aan de kook brengen. Laat 10 minuten zachtjes doorkoken. Intussen de prei schoonmaken en in ringen snijden. Aanzweten in boter en bestuiven met bloem. De karnemelk toevoegen en zachtjes laten koken tot een gebonden saus. Kruiden met peper, zout en een snufje suiker.  Eigeel met slagroom doorelkaar roeren en met de saus vermengen. Dille fijnhakken en aan de saus toevoegen. De uitgelekte visballetjes aan de saus toevoegen en een paar minuten nagaren.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*