bospaddenstoelensoep met crème fraîche

Bospaddenstoelensoep

Het mooie van de herfst is dat er volop paddestoelen te koop zijn. Bospaddenstoelen zijn er in heel veel soorten. Koop een aantal verschillende soorten en voeg die samen om een heerlijke bospaddenstoelensoep te maken!

Ingrediënten voor 9 personen:

  • 1250g gemengde paddenstoelen, (bijvoorbeeld cantharellen, oesterzwam, kastanjechampignons), houd hiervan ca 250 gram apart voor de garnering
  • 2 tenen knoflook
  • 2 uien
  • gedroogde chilipeper naar smaak
  • bosje tijm (alleen de blaadjes, houd wat apart voor de garnering)
  • 4 el crème fraiche
  • 2 liter bouillon naar keuze
  • olijfolie
  • roomboter

Snijd de ui fijn en fruit deze tot ze glazig worden. Voeg dan de knoflook toe en fruit deze samen met de ui gedurende 5 minuten.

Voeg van de grof gesneden paddenstoelen 1000g toe (je houdt dus ongeveer 250 gram apart), samen het tijm en chilipoeder. Breng het geheel op smaak met peper en zout en bak alles gedurende 15 minuten. Pureer vervolgens het geheel met een staafmixer of blender.

Maak intussen 2 liter bouillon (wij gebruiken bij voorkeur kippenbouillon) en breng dit aan de kook. Voeg dit toe aan de paddenstoelen tot je de gewenste dikte hebt bereikt en voeg een een beetje crème fraîche toe. Roer het geheel goed door.

Bak in een klontje boter de opzij gelegde 250 gram paddenstoelen.

Doe de soep in een kom of bord, schep er een klein lepeltje crème fraîche in en daarbovenop de gebakken paddenstoelen.

Maak af met wat zwarte peper en een paar blaadjes tijm en serveer de bospaddenstoelensoep in voorverwarmde borden.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*