Gele paprikasoep met tuinkers

Gele paprikasoep met tuinkers

Deze gele paprikasoep met tuinkers is een heerlijke, groentenrijke soep waarvoor je zelf de bouillon kunt trekken door de gevogeltefond uit onderstaande receptuur weg te laten en te vervangen door kippenvleugels of kippestrotjes en deze met de rest van de ingrediënten gedurende een aantal uren te laten trekken in 2,5 liter water. Wij hebben daarvoor niet genoeg tijd, en om die reden hebben wij de kip-onderdelen vervangen door gevogeltefond.

Ingrediënten voor 10 personen:

kippenbouillon:

  • 4 potten gevogeltefond
  • 1 winterwortel zonder kern
  • 1 flinke prei (wit ervan)
  • 2 stelen bleekselderie
  • 100g champignons
  • 2 uien
  • 4 kruidnagels
  • 2 dl droge witte wijn
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • 2 stukjes foelie
  • 10 zwarte peperkorrels, geplet

Overige benodigdheden:

  • 4 uien
  • 6 gele paprika’s
  • 30g boter
  • 3 tl kerriepoeder
  • 1½ dl sinaasappelsap
  • 2 dl room
  • 4 eetlepels Maizena om te binden
  • Tuinkers

Doe de gevogeltefond waaraan 500cl water wordt toegevoegd in een grote pan. Snijd de winterwortel, zonder kern, prei en bleekselderie klein en druk de champignons stuk. Besteek elke ui met twee kruidnagels en voeg de groenten dan bij de fond.

Doe de witte wijn, knoflook, foelie en de zwarte peperkorrels erbij. Sluit de pan.

Pel de uien en snijd ze in niet te dikke ringen. Maak 3½ paprika schoon en snijd deze in kleine blokjes. Verhit de boter en een hoge pan en roer er de kerriepoeder door. Voeg de uienringen en de paprikablokjes toe en laat deze, al omscheppend, ca 3 minuten fruiten (niet kleuren). Voeg nu de bouillon (zie hierboven) en het gezeefde sinaasappelsap toe en breng het geheel aan de kook en laat ca 30 minuten op het vuur staan.

Pureer de soep met een staafmixer. Breng ze opnieuw aan de kook en breng ze met de room en de maizena (in koude room) op een smeuïge dikte. Afmaken met zout en witte peper. Maak nog 1½ paprika schoon en snijd deze in dunne reepjes.

Serveren:

Verhit de bouillon en laat de paprikareepjes ca 2 minuten meetrekken. Schep de hete soep in voorverwarmde borden (of soepkommen) en garneer met wat plukjes tuinkers voor een smaakvolle gele paprikasoep met tuinkers

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*