witte chocolade-cheesecake met aardbeien

Witte chocolade-cheesecake met aardbeien

Als dessert maakten we deze witte chocolade-cheesecake met aardbeien, gemarineerd in sambuca

Ingrediënten

  • 1 pak bastognekoekjes
  • 150 gram gesmolten roomboter
  • 700 gram roomkaas
  • 175 gram witte basterdsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 250 gram witte chocolade
  • 100 ml melk
  • 3 blaadjes gelatine (geweekt in koud water)
  • 250 ml opgeklopte slagroom
  • aardbeien
  • sambuca

Bereiding:

Verkruimel de bastonjekoekjes in een blender en roer hier de gesmolten boter door

Druk stevig aan op de bodem van een glas of steekring en zet in de koelkast

Klop de roomkaas en de suiker met de vanillezaadjes luchtig in de keukenmachine

Smelt de witte chocolade au-bain-marie met de helft van de melk

Verwarm de andere helft van de melk (niet  koken) en los hierin de gelatine op

Voeg gesmolten chocolade en melk met gelatine samen

Meng dit geheel door de roomkaas en voeg als laatste de slagroom toe

Schep de vulling op de koekjesbodem en laat opstijven in de koelkast

Voeg aardbeien, gemarineerd in sambuca, toe bovenop het mengsel en serveer deze deze witte chocolade-cheesecake met aardbeien, gemarineerd in sambuca meteen uit.

Uit: Topkoks voor Thuiskoks

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*