Als dessert maakten we deze witte chocolade-cheesecake met aardbeien, gemarineerd in sambuca
Ingrediënten
- 1 pak bastognekoekjes
- 150 gram gesmolten roomboter
- 700 gram roomkaas
- 175 gram witte basterdsuiker
- 1 vanillestokje
- 250 gram witte chocolade
- 100 ml melk
- 3 blaadjes gelatine (geweekt in koud water)
- 250 ml opgeklopte slagroom
- aardbeien
- sambuca
Bereiding:
Verkruimel de bastonjekoekjes in een blender en roer hier de gesmolten boter door
Druk stevig aan op de bodem van een glas of steekring en zet in de koelkast
Klop de roomkaas en de suiker met de vanillezaadjes luchtig in de keukenmachine
Smelt de witte chocolade au-bain-marie met de helft van de melk
Verwarm de andere helft van de melk (niet koken) en los hierin de gelatine op
Voeg gesmolten chocolade en melk met gelatine samen
Meng dit geheel door de roomkaas en voeg als laatste de slagroom toe
Schep de vulling op de koekjesbodem en laat opstijven in de koelkast
Voeg aardbeien, gemarineerd in sambuca, toe bovenop het mengsel en serveer deze deze witte chocolade-cheesecake met aardbeien, gemarineerd in sambuca meteen uit.