Italiaanse vruchtensoep met kletskoppen

Vruchtensoep

Ingredienten voor 13 personen:

1,5 kg zacht fruit
400 gr poedersuiker
10 eetlepel aardbeienlikeur
250 ml crème fraîche
Enkele takjes munt

Bereiden:

Fruit schoonmaken. In een pan ruim 1 liter water koken samen met de suiker. Als het suikerwater kookt de vruchten toevoegen en ongeveer 5 minuten zachtjes tegen de kook houden. Doe daarna alles in een schaal en laat het afkoelen. De likeur erdoor mensen.

In een kommetje de crème fraîche loskloppen.

Kletskoppen

Let op: begin hier als eerste mee omdat de kletskoppen in de oven moeten en daarna lang genoeg af moeten kunnen koelen.

Ingredienten:

Voor 18 stuks

30 gram boter
100 gram witte basterdsuiker
20 gram melk
Mespunt kaneel
Mespunt zout
30 gram blanke amandelen, fijngehakt
50 gram bloem

Roer de boter, basterdsuiker en melk met een spatel door elkaar. Voeg de kaneel, het zout en amandelen toe en roer wederom door elkaar. Meng als laatst de bloem door het mengsel.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*