Voor de Italiaanse vruchtensoep met kletskoppen raden wij u aan eerst de kletskoppen te bereiden, aangezien deze langere tijd in de oven moeten.
Ingrediënten voor de vruchtensoep (13 personen):
1,5 kg zacht fruit
400 gr poedersuiker
10 eetlepel aardbeienlikeur
250 ml crème fraîche
Enkele takjes munt
Bereiden:
Fruit schoonmaken. In een pan ruim 1 liter water koken samen met de suiker. Als het suikerwater kookt de vruchten toevoegen en ongeveer 5 minuten zachtjes tegen de kook houden. Doe daarna alles in een schaal en laat het afkoelen. De likeur erdoor mengen.
In een kommetje de crème fraîche loskloppen.
Kletskoppen
Let op: begin hier als eerste mee omdat de kletskoppen in de oven moeten en daarna lang genoeg af moeten kunnen koelen.
Ingredienten:
Voor 18 stuks
30 gram boter
100 gram witte basterdsuiker
20 gram melk
Mespunt kaneel
Mespunt zout
30 gram blanke amandelen, fijngehakt
50 gram bloem
Roer de boter, basterdsuiker en melk met een spatel door elkaar. Voeg de kaneel, het zout en amandelen toe en roer wederom door elkaar. Meng als laatst de bloem door het mengsel.