gevulde champignons met een blaadje rucola

Fungi Ripieni (gevulde champignons)

Fungi Ripieni zijn gevulde champignons. Een smakelijk, eenvoudig en zeer licht Italiaans bijgerecht, gemaakt met de hoedjes van champignons, die in de originele versie worden gevuld met paneermeel, eieren en pesto. Een ideaal recept om in de herfst, hét champignonseizoen, te bereiden. Erg lekker in combinatie met vleesgerechten. Je kunt de vulling variëren en een vegetarische variant bereiden. Onze vulling bestaat uit ei, broodkruim, tomaat, kaas en peterselie. Je kunt ook kaas, pancetta en verkruimelde worst toevoegen. Kortom, je kunt eindeloos veel variëren om een nieuw gerecht te maken dat elke keer past bij verschillende gelegenheden.

Ingrediënten voor 15 personen:
  • 30 grote witte champignons
  • 2 ei
  • 5 rijpe tomaten, ontveld en in blokjes gesneden
  • 10 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 3 teentje knoflook
  • 3 eetlepel bladpeterselie (fijngehakt)
  • 60 gr vers witbrood (3 flinke snee)
  • peper en zout
  • scheutje olijfolie
  • 3 el droog broodkruim
Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en verwijder de stelen. Snijd de helft van de stelen in stukjes. Klop het ei. Voeg daarbij de stukjes champignonsteeltjes, de gesneden tomaten, Parmezaanse kaas, knoflook, peterselie, het grof gescheurd brood, peper, zout en een scheutje olijfolie.

Meng alles goed door elkaar. Vul de champignonhoedjes met het mengsel. Vet de bakplaat in met olie en leg de champignons er naast elkaar op. Strooi broodkruim erover en druppel wat olijfolie op iedere champignon. 
Bak ze ongeveer 15 minuten tot ze bovenop goudbruin zijn.
Serveer de gevulde champignons warm of koud.

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*