tongrolletjes Veronique

Tongrolletjes Veronique

Waar de kreet tongrolletjes Veronique vandaan komt is ons een raadsel. Feit is dat het lekker is.

Aantal personen:  14

Ingrediënten:

21 Tongfilets
2 liter kruidige groentebouillon
500 gr witte druiven gepeld en ontpit
500 gr champignons
2 dl verse room
2 eierdooiers
2 citroenen
Cognac, boter en kruiden.

Bereiding:

Laat de gepelde en eventueel ontpitte druiven in cognac trekken. Pocheer de opgerolde tongfilets in een kruidige bouillon. Houd ze warm. Stoof de met citroensap besprenkelde champignons in de boter. Laat het gezeefde kooknat inkoken, voeg er het sap van de champignons, de cognac van de druiven en de room bij. Laat nog even inkoken, bind met eierdooier en kruid naar smaak. Houd enkele druiven voor de garnering en laat de rest opwarmen in de saus (niet meer koken) Serveren: De visfilets moeten met de velzijde naar binnen worden opgerold. Dan blijven ze netjes gesloten. Giet de saus op een warm bord en leg de tongrolletjes Veronique, de druiven en de champignons creatief op het bord.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*