Soep van groene asperges

Soep van groene asperges kun je het hele jaar door maken en eten. Anders dan de witte asperges zijn groene asperges het hele jaar verkrijgbaar. Als u meer recepten wilt lezen met asperges, kijk dan eens hier.

Voor de soep van groene asperges hebt u de volgende ingrediënten nodig:

INGREDIENTEN 12 PERSONEN

  • 1500 gr. groene asperges
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 aardappel2n
  • 40 ml witte wijn
  • 3 liter groente- of kippenbouillon
  • klontje (room) boter
  • scheutje olijfolie
  • 500 ml (kook)room
  • peper en zout naar smaak.
    NODIG (8 bladerdeegstengels):
  • 3 plakjes bladerdeeg
  • 6 plakjes parmaham
  • 3 el zelfgemaakte pesto.

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Was en schil de onderste stukken van de groene asperges. Snijd de asperges in stukken, net onder de bloemknopjes. Bewaar deze groene kopjes. Snipper ui, snijd knoflook fijn, schil aardappel en snijd deze in blokjes.

Verwarm boter en olie in een pan. Fruit knoflook en ui. Voeg de stukjes asperges (uitgezonderd kopjes) toe. Bak de asperges ongeveer 3 minuten mee en blus af met witte wijn. Doe de bouillon erbij en laat 30 minuten zachtjes koken.

PESTO: Doe in een blender handje vol geroosterde pijnboompitten, half potje zongedroogde tomaten met olie, 2 tenen knoflook, paar takjes basilicum, 30 gram Parmezaanse kaas, olijfolie, naar smaak peper en zout en mix tot een pasta.

Maak ondertussen de bladerdeegstengels. Smeer pesto uit op bladerdeeg, verdeel  de parmaham erover en snijd in repen. Pak het begin van een reep en draai tot een spiraal. Lukt dat niet meteen, maak het bladerdeeg dan een beetje warm. Leg de bladerdeeg repen op bakpapier en zet 20 minuten in de oven.

Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de room toe en de kopjes van de asperges. Laat nog 4 minuten zachtjes koken.

Serveer de aspergesoep in glaasjes en leg de bladerdeegstengel op het glaasje.

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*