Wildzwijnpaté met roggebrood

Ingrediënten: (12 personen)

  • 375 gram wildzwijn voorbout
    40 gram tijm
    50 gram achterham
    40 gram basilicum
    100 gram roomboter
    40 gram oregano
    30 ml Cognac
    40 gram rozemarijn
    80 gram ui
    12 schijfjes sinaasappel
    300 gram speklappen
    12 schijfjes witlof
    300 gram varkenslever
    100 gram walnoten
    20 gram teentjes knoflook
    50 gram chilipeper
    2 dl slagroom
    250 ml olijfolie
    30 ml rode port
    100 ml witwijnazijn
    200 gram Ontbijtspek

Bereiding:

Snij 200 gram van het wildzwijn-vlees in kleine stukjes en snij de ham in blokjes. Bak het wildzwijn-vlees in 25 g boter rondom bruin (ongeveer 3 minuten). Voeg de ham, zout, peper, tuinkruiden, piment en 2 eetlepels cognac toe. Bak het geheel nog ongeveer 3 minuten zachtjes door. Laat alles afkoelen. Warm de oven voor op 175°C. Snij de speklappen en de lever in stukjes. Doe de stukjes speklap en lever samen met de rest van het wildzwijn-vlees in een blender. Maal het geheel heel fijn. Pers de knoflook erboven uit. Voeg 75 g boter, 2 eetlepels cognac, de slagroom, de port, 1 eetlepel zout en peper toe. Meng het geheel tot een smeuïge massa. Schep het wildzwijn-vleesmengsel en groene peperkorrels erdoor. Bekleed de patévorm met plakjes ontbijtspek. Schep het vleesmengsel er in, druk goed aan en strijk de bovenkant glad. Dek de patévorm af met het ontbijtspek. Zet de patévorm in een braadslede. Schenk kokend water in braadslede tot ongeveer 2 cm onder de rand van de patévorm. In midden van oven plaatsen en in ongeveer 1 uur gaar laten worden. Laten afkoelen. Snijd ondertussen de roggebrood in de gewenste formaat. Snijd een mooi stuk wildzwijnpaté in een blokje in het formaat van de afgesneden stuk roggebrood. Leg het stuk wildzwijnpaté op de roggebrood en garneer met stukjes sinaasappel, witlof en walnoten.

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*