Ingrediënten: (12 personen)
- 375 gram wildzwijn voorbout
40 gram tijm
50 gram achterham
40 gram basilicum
100 gram roomboter
40 gram oregano
30 ml Cognac
40 gram rozemarijn
80 gram ui
12 schijfjes sinaasappel
300 gram speklappen
12 schijfjes witlof
300 gram varkenslever
100 gram walnoten
20 gram teentjes knoflook
50 gram chilipeper
2 dl slagroom
250 ml olijfolie
30 ml rode port
100 ml witwijnazijn
200 gram Ontbijtspek
Bereiding:
Snij 200 gram van het wildzwijn-vlees in kleine stukjes en snij de ham in blokjes. Bak het wildzwijn-vlees in 25 g boter rondom bruin (ongeveer 3 minuten). Voeg de ham, zout, peper, tuinkruiden, piment en 2 eetlepels cognac toe. Bak het geheel nog ongeveer 3 minuten zachtjes door. Laat alles afkoelen. Warm de oven voor op 175°C. Snij de speklappen en de lever in stukjes. Doe de stukjes speklap en lever samen met de rest van het wildzwijn-vlees in een blender. Maal het geheel heel fijn. Pers de knoflook erboven uit. Voeg 75 g boter, 2 eetlepels cognac, de slagroom, de port, 1 eetlepel zout en peper toe. Meng het geheel tot een smeuïge massa. Schep het wildzwijn-vleesmengsel en groene peperkorrels erdoor. Bekleed de patévorm met plakjes ontbijtspek. Schep het vleesmengsel er in, druk goed aan en strijk de bovenkant glad. Dek de patévorm af met het ontbijtspek. Zet de patévorm in een braadslede. Schenk kokend water in braadslede tot ongeveer 2 cm onder de rand van de patévorm. In midden van oven plaatsen en in ongeveer 1 uur gaar laten worden. Laten afkoelen. Snijd ondertussen de roggebrood in de gewenste formaat. Snijd een mooi stuk wildzwijnpaté in een blokje in het formaat van de afgesneden stuk roggebrood. Leg het stuk wildzwijnpaté op de roggebrood en garneer met stukjes sinaasappel, witlof en walnoten.