Na een onderbreking van anderhalf jaar starten we met en salade met avocado en parmaham. Een frisse salade, met Italiaanse invloeden.
Ingrediënten voor 12 personen:
- 1 schone citroen
- 6 rijpe avocado’s
- 15 el extra vierde Italiaanse olijfolie
- 5 el balsamico azijn
- 300g parmakam
- 3 tenen knoflook
- 100g rucola
- 100g waterkers
- 150g granaatappelpitjes
- 2 ciabatta’s
Bereiding:
Verwarm de oven op 175°C.
Rasp de schil van de schoongemaakte citroen (alleen het gele) en pers de vrucht uit.
Halveer de avocado’s en verwijder voorzichtig de pit. Schil de avocado helften -zorg dat ze intact blijven- en smeer ze in met citroensap zodat ze niet verkleuren.
Bewaar de avocado’s tot gebruik op een afgedekt bord.
Klop in een kom 12 eetlepels olijfolie met de azijn, citroen-zeste en geperste knoflook tot een dressing. Breng dit op smaak met zout en peper.
Leg de plakken Parmaham naast elkaar op een bakplaat. Sprenkel er wat olijfolie overheen en bak ze in de oven op 175°C in 8 tot 10 minuten krokant. Laat de ham op een stuk keukenpapier afkoelen.
Serveren:
Verdeel de rucola en waterkers over 12 borden en zet een halve avocado in het midden. Klop de dressing nog even goed door en schenk de dressing in de holtes van de avocado’s. Verdeel de Parmaham en granaatappelpitjes over de salade. Leg er wat warme sneetjes ciabatta bij. Dien de salade met avocado en parmaham meteen op.