Deze Gestoofde konijnenpoten met aardappel-zuurkooltaartje is een gerecht wat afkomstig is van de Horeca-opleiding van het Summa College in Eindhoven.
Ingrediënten: (12 porties)
- 12 konijnenpoten
- Donker bier
- 3 grote uien
- 15 blaadjes laurier
- 15 kruidnagels
- 75 ml azijn
- 300 ml demiglacé
Aardappel-zuurkooltaart
- 1 kg truffelaardappelen
- 500 g zuurkool
- 500 g oude kaas
- 200 ml slagroom
- 500 g boter
- 100 g bloem
- 2 preien
- Bieslook
- Peper en zout
Bereiding:
Snipper de ui. Smelt de boter in de braadpan en fruit daarin de ui aan;
Braad de konijnenpoten mooi bruin;
Voeg daarna het bier, azijn, kruidnagel, demiglacé en laurier toe. Stoof het konijn ca. 2 uur op laag vuur;
Proef na 2 uur de saus en voeg naar smaak peper en zout toe. Zeef de saus tenslotte zodat er geen stukjes meer inzitten.
Aardappel-zuurkooltaart:
Schil de aardappelen en laat de zuurkool goed uitlekken;
Kook de aardappelen gaar in water met zout. Giet daarna af.
Maak puree van de aardappelen met room, boter, peper en zout;
Vet het bakblik in met boter;
Maak een dun laagje van puree, daarna een laagje zuurkool en herhaal dit tot het bakblik bijna vol is;
Bestrooi met de oude kaas. Bak het taartje 15 minuten op 180°C.
Geblakerde prei:
Was de preien en blaker ze op vuur tot er een verbrande kleur ontstaat;
Snij de preien in 7 cm lange stukken;
Kaaskoekje
Meng de geraspte kaas met de bloem
Leg het mengsel op bakpapier
Bak de koekjes voor 10 min op 180°C
Opmaak:
Leg een stuk van het taartje en het kaaskoekje iets uit het midden van het bord;
Snij de stukken prei schuin doormidden en leg ze vervolgens over elkaar op het bord
Leg de konijnenbout erbij met het botje naar boven
Pak de stengels bieslook en maak een kruis.
Giet de saus over de konijnenbout zonder over het taartje te gieten.
Dien deze gestoofde konijnenpoten met aardappel-zuurkooltaartje meteen op.