Brabantse Vlag van Tonijn en Asperge

Brabantse Vlag van Tonijn en Asperge

De Brabantse Vlag van Tonijn en Asperge mag niet ontbreken in ons aspergemenu. Kies voor mooie, niet te dikke asperges en verse tonijn, liefst van sushi-kwaliteit.

Ingrediënten: (12 personen)

  • 24 gekookte Brabantse asperges
  • 750 gr. ruwe tonijn
  • 8 gekookte rode biet
  • 8 el. mayonaise
  • 4 el. crème fraiche
  • 4 el. geraspte mierikswortel
  • 100 gr. zeekraal
  • 1 dl. zoetzuur
  • 2 groene appels
  • Zout en peper

Bereiding:

  • Marineer blokjes rauwe tonijn in het sap van de gekookte bieten.
  • Snij de biet in blokjes van gelijke grootte en marineer in zoetzuur.
  • Maak mayonaise aan met de crème fraîche, geraspte mierikswortel en breng het op smaak met zout en peper.
  • Breng voor het zoetzuur 1 deel witte wijnazijn, 1 deel suiker aan de kook met laurier, mosterdzaad, kardemon, dille en rode peper.
  • Na afkoelen even zeven en hierin de biet (apart) appel en zeekraal marineren.

Opmaak:

  • Dep de tonijn droog tussen keukenpapier.
  • Maak een Brabantse vlag van de tonijn met daartussen mierikswortelmayonaise. 
  • Snij een asperge in ongelijke stukken en dresseer tussen de tonijn..
  • Leg vooraan op het bord twee asperges en maak op met mierikswortelmayonaise, rode biet, groene appel, en zeekraal.
  • Dresseer de Brabantse Vlag van Tonijn en Asperge met cress.

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*