Steak Tartaar

Steak tartaar

Voor de steak tartaar, een klassiek Frans gerecht, hebt u de volgende ingrediënten nodig.

Voor 12 personen

Het vlees

  • 1500 gram diamanthaas

Pasta om tartaar mee aan te maken:

  • 90 gram sojamayonaise (Kewpie)
  • 6 theelepels Tabasco ‘Chipotle’
  • 3 eetlepel grove mosterd
  • 6 theelepels Worcestersaus
  • 3 eetlepel Heinz Ketchup

Overig:

  • 6 eetlepels fijngesneden cornichons
  • 6 eetlepels fijngesneden sjalot
  • 6 eetlepels gehakte kappers
  • 3 eetlepel gehakte bieslook
  • 3 eetlepel gehakte platte peterselie
  • olijfolie naar smaak
  • zeezout (fijne korrel) naar smaak
  • gemalen witte peper naar smaak
  • 14 eieren
  • scheutje azijn

Bereiding van de steak tartaar:

Pasta om tartaar mee aan te maken:

Meng de ingrediënten tot een homogene massa

Het vlees:

Zorg dat de diamanthaas 15 minuten in de vriezer heeft gelegen. Dit helpt tegen het verkleuren van het vlees en zorgt voor makkelijk snijden. Snijd het vlees eerst in dunne plakjes en maak stapeltjes van 5/6 plakjes. Snijd er nu repen van. Draai de repen een kwartslag en snijd de repen tot kleine blokjes. Meng het vlees met de ‘pasta’ en de gehakte kruiden en gesneden ingrediënten en breng op smaak met zeezout, peper en olijfolie

Plaats de Steak Tartaar op een bordje en maak tot een mooie platte ronde met behulp van een steker en een stampertje.


Eierdooiers:

Zet een pannetje water op met een scheutje azijn en breng het aan de kook
Splits de eierdooiers van het eiwit door het ei uit de gebroken schaal in je handen te laten glijden en door je vingers het eiwit eraf te laten vallen. Klinkt ingewikkeld, maar is het zeker niet!

Haal het pannetje van het vuur en laat de eierdooiers in het water glijden.

Laat de eierdooiers 1 minuut wellen in het water en lepel deze er dan voorzichtig uit. Laat de dooier tegen de rand van het pannetje op de lepel met een hoek van 45 graden uitlekken.


Opmaak gerecht:

Plaats de dooier op de Steak Tartaar. Werk af met mooie kruiden, waterkers en kleine broodkrokantjes.
(TIP: Broodkrokantjes zijn eenvoudig te bereiden door een rustique stokbrood in blokje te snijden, te marineren met zout en peper en vervolgens goudbruin te bakken op een ovenplaatje in een heteluchtoven op 180 graden)

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*