Ons voortreffelijk diner werd afgesloten met een bessen-sinaasappel crème. Niet echt luchtig, maar het fruit maakt weer veel goed.
Ingrediënten voor 12 personen:
- 42 blaadjes munt
- 6 eierdooiers
- 150 gram suiker
- 600 gram magere kwark
- 6 el sinaasappel likeur
- 9 blaadjes witte gelatine
- 600 gram gemengde bessen
- 6 eiwitten
- 3,75 dl slagroom
Bereiding
Spoel de muntblaadjes af en dep ze droog. Kook in wat water 12 blaadjes munt en laat ze even trekken. Verwijder de blaadjes munt.
Roer het hete muntwater, de eierdooiers en de suiker met een staafmixer op de hoogste stand tot een roomwitte massa. Roer de kwark en de sinaasappellikeur erdoor. Wel de blaadjes gelatine volgens de aanwijzingen op de verpakking, knijp ze licht uit en los ze op. Doe wat crème bij de gelatine en roer de massa door de crème.
Maak de bessen schoon, was ze (frambozen niet) en laat ze uitlekken. Voeg de bessen en de rest van de blaadjes munt toe zodra de massa dikker wordt. Klop de eiwitten en de slagroom afzonderlijk stijf en schep ze door de massa. Presenteer de bessen-sinaasappel crème in een glas.