Kastanjesoep

Ingrediënten voor 15 personen:

1,5 lt kippenbouillon
15 Jeneverbessen
6 laurierblaadjes
45 g gedroogde porcini
0,75 lt Volle melk
75g lichtgerookt spek (in heel kleine dobbelsteentjes)
3 handjes Walnoten in kleine stukjes
6 bloemige aardappelen (geschild en in blokjes gesneden)
3 el citroensap
3 snufjes kaneel
1350g gare kastanjes (vacuum verpakt)

Voor de garnering:
Fijngehakte peterselie
Dragon
per kop/bord een eetlepel slagroom

Voorbereiden:

  1. Zet de bouillon op een laag vuurtje en laat de laurier, jeneverbessen er 10 minuten intrekken.
  2. Verwijder de laurier en jeneverbessen. Doe de aardappelen in de bouillon en kook tot de aardappel gaar is.
  3. Week de porcini 10 minuten in 600 ml heet water. Haal de porcini eruit, zeef het weekvocht door een zeefje bekleed met keukenpapier. Snij de porcini in hele kleine stukjes.
  4. Doe de kastanjes samen met de melk en het paddenstoelenweekvocht in de keukenmachine en draai tot een gladde massa.
  5. Doe de kastanjepuree bij de bouillon en breng op een heel laag vuur, al roerend aan de kook. Laat 30 minuten zachtjes koken, maar roer voortdurend want deze soep brandt erg snel aan. Voeg wat water toe als de soep erg dik is.
  6. Pureer de soep met de staafmixer. Proef op zout en peper

Voor het serveren:

  1. Verwarm de soep zachtjes. Let opnieuw op dat hij niet aanbrandt. Doe het citroensap erbij.
  2. Doe het spek in een kleine koekenpan en bak het op laag vuur tot het knapperig is.
  3. Doe de walnoten en de fijngehakte porcini erbij en bak tot alles goudbruin is.
  4. Verdeel de soep ver de borden. Schep het porcini/spek/walnotenmengsel in een bergje bovenop de soep. Garneer met dragon en peterselie en druppel er wat room over heen.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*