Zalm met chimmichurri

Zalm met chimmichurri 

Uit Zuid Amerika komt dit recept van zalm met chimmichurri. Chimmichurri is een Argentijnse saus en marinade die veelal bij gegrild vlees wordt gebruikt. Maar ook bij zalm is dit erg lekker.

Voor 12 personen hebt u de volgende ingrediënten nodig:

Voor de chimmichurri:

  • 8 kleine tomaten in blokjes met zaad
  • 3 avocado’s in blokjes
  • 2 rode pepers gehakt zonder zaad
  • 8 teentjes knoflook
  • 2 rode ui gesnipperd
  • twee bosje koriander fijngesneden
  • 2 bosje peterselie fijngesneden
  • het sap van 2 limoenen
  • zout en peper
  • 8 el olijfolie mild

Gemarineerde zalm:

  • 11 moten zalm van ca 125g
  • 30 cl lichte sojasaus 
  • 1 limoen 
  • 8 el honing
  • 8 tl sambal badjak

Bereiding chimmichurri: 

Hussel alle ingrediënten voor de chimmichurri door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Zet weg, zodat de smaken zich elkaar kunnen vermengen

Bereiding zalm: 

Maak de marinade van de ingrediënten hierboven. Verhit in een anti-aanbakpan olie en bak zalm op laag vuur (verbrand makkelijk door de marinade) drie minuten per kant. Overgiet na het bakken de zalm met de marinade die over is en laat een beetje inkoken op zacht vuur.

Serveren van de zalm met chimmichurri:

Verwarm de borden voor.
Leg op ieder bord een moot zalm en lepel er nog wat van de saus over.
Serveer met de chimmichurri en garneer met verse kruiden.

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*