In het oorspronkelijke menu staat deze burrata met sinaasappel beschreven met het gebruik van bloedsinaasappel. Bloedsinaasappel is maar een beperkte tijd van het jaar verkrijgbaar (december tot en met maart) dus wij maakten dit gerecht met gewone sinaasappel.
Ingrediënten voor 12 porties:
- 12 kleine bollen burrata
- 8 el olijfolie
- 2 el heldere vloeibare honing
- 3 tl gedroogde lavendel
- 2 teentje knoflook
- 4 el korianderzaad, geroosterd
- 6 (bloed-)sinaasappels
- 20g bacilicum
- Grof zeezout
Bereiding:
Doe de olie in een kleine pan met de honing, lavendel, knoflook en 3 tl zout. Breng op laag vuur tegen de kook aan en neem de pan van het vuur en roer vervolgens de korianderzaadjes er doorheen.
Snijd met een klein, scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels, snijd de sinaasappels overdwars in plakken en verwijder de eventuele pitten.
Verdeel de sinaasappel-plakken over de borden en leg de burrata er naast.
Schep de lavendelolie met de korianderzaadjes over de burrata met sinaasappel en garneer het geheel met klein gesneden bacilicumblaadjes. Dit recept is ook prima op te dienen op een bedje van rucola-salade.
(Dit recept komt uit Nopi, van Yotam Ottolenghi en Ramael Scully)