Voor het maken van deze oesters met granny smith en ijs van avocado hebt u wel een ijsmachine nodig. Hebt u die niet, dan kunt u ook citroenijs uit de winkel halen en de ingrediënten aan het ijs toevoegen
EQUIPMENT
- 1 ijsmachine
INGREDIËNTEN
Oesters:
- 12 Gillardeau oesters
- 2 Granny Smith apples
- 30 g kaviaar of zwarte kuit
Citroengel:
- 225 g citroensap (ca. 5 citroenen)
- 40 g water
- 30 g gembersiroop
- 120 g suiker
- 6 g agar
- 3 g gelatine
Avocado-ijs:
- 400 g avocadopuree (4 avocado’s)
- 400 g yoghurt
- 300 g Granny jus
- 150 g limoensap ((ca. 6 limoenen)
- 1 lepel Engelse kerriepoeder
- snufje zout
- 2 g gelatine
Bereiding
Citroengel:
- Maak de citroengel. Voeg het water, de gembersiroop, de suiker, het agarpoeder bij het citroensap. Meng dit goed en breng het vervolgens gedurende 1 min aan de kook. Voeg van het vuur de opgeloste gelatine toe. Giet het dan in een kom en laat het helemaal afkoelen. Doe het daarna in een blender en mix het tot een gladde gel. Bewaar in de koelkast in een spuitzakje of spuitbusje voor later.
Avocado-ijs:
- Draai de ingrediënten voor het avocado-ijs in een ijsturbine af.
Voor de oesters:
- Rasp de appel en voeg een heel klein beetje citroensap toe. Open de oesters en werk ze af met het ijs, de citrusgel, geraspte appel en een toefje kaviaar.
Wilt u wat doen met oesters, maar geen oesters met granny smith en ijs van avocado? Dan vindt u hier nog meer recepten.