De risotto van garnalen en heilbot met gefrituurde kaas omwikkeld met katenspek en parmezaanse strooikaas is een voorgerecht wat afkomstig is uit het kookboek Topkoks voor Thuiskoks, waarvan inmiddels 6 boeken zijn uitgegeven. Dit voorgerecht hebben we als volgt gemaakt:
Ingrediënten:
- 2 middelgrote gesnipperde uien
- 75 gram roomboter
- 350 gram carnarolirijst
- scheut witte wijn
- 500 ml visbouillon
- 40 blokjes (3 x1 cm) oude kaas
- 40 plakjes katenspekspek
- bloem en paneermeel
- 2 maal eiwit
- 13 stukjes heilbotfilet van 40 gram
- 150 gram handgepelde garnalen
- 100 gram geraspte parmezaanse kaas
Bereiding:
Fruit de ui zachtjes aan in de roomboter en voeg de risottorijst toe. Fruit deze mee tot dat die glazig is.
Blus met een scheutje witte wijn
Voeg beetje bij beetje de visbouillon toe tot er na 20 minuten een smeuïge brei ontstaat
Rol ondertussen de reepjes kaas in het katenspek,
Haal door de bloem, het eiwit en het paneermeel
Gril de vis als de risotto bijna klaar is
Frituur de blokjes kaas met katenspek kort in een pannetje zonnebloemolie
Voeg de garnalen en de parmezaanse kaas aan de risotto toe
Serveer de Risotto van garnalen en heilbot met gefrituurde kaas in katenspek in een diep bord. Leg de vis bovenop en de kaasblokjes erom heen
Strooi parmezaanse kaas over het geheel