Risotto van garnalen en heilbot met gefrituurde kaas in katenspek

Risotto van garnalen en heilbot met gefrituurde kaas in katenspek

De risotto van garnalen en heilbot met gefrituurde kaas omwikkeld met katenspek en parmezaanse strooikaas is een voorgerecht wat afkomstig is uit het kookboek Topkoks voor Thuiskoks, waarvan inmiddels 6 boeken zijn uitgegeven. Dit voorgerecht hebben we als volgt gemaakt:

Ingrediënten:

  • 2 middelgrote gesnipperde uien
  • 75 gram roomboter
  • 350 gram carnarolirijst
  • scheut witte wijn
  • 500 ml visbouillon
  • 40 blokjes (3 x1 cm) oude kaas
  • 40 plakjes katenspekspek
  • bloem en paneermeel
  • 2 maal eiwit
  • 13 stukjes heilbotfilet van 40 gram
  • 150  gram handgepelde garnalen
  • 100 gram geraspte parmezaanse kaas

Bereiding:

Fruit de ui zachtjes aan in de roomboter en voeg de risottorijst toe. Fruit deze mee tot dat die glazig is.

Blus met een scheutje witte wijn 

Voeg beetje bij beetje de visbouillon toe tot er na 20 minuten een smeuïge brei ontstaat

Rol ondertussen de reepjes kaas in het katenspek,

Haal door de bloem, het eiwit en het paneermeel

Gril de vis als de risotto bijna klaar is

Frituur de blokjes kaas met katenspek kort in een pannetje zonnebloemolie

Voeg de garnalen en de parmezaanse kaas aan de risotto toe

Serveer de Risotto van garnalen en heilbot met gefrituurde kaas in katenspek in een diep bord. Leg de vis bovenop en de kaasblokjes erom heen

Strooi parmezaanse kaas over het geheel

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*