Ingrediënten (16 personen):
Olijfolie
600 gr. Franse limousinrosbief
250 gr. Boter
16 groene asperges
16 witte asperges
4 eieren
Peterselie
enkele druppels klaverhoning
250 g gemengde sla (schoon)
2 eetl. gehakte bieslook
peper en zout
Bereiding:
Peper en zout het vlees.Kook intussen de eieren hard
Braad het vlees rondom in boter saignant (rosé);
Laat afkoelen en snijd dan in 16 dunne plakjes.
Schil de witte asperges, halveer ze en kook ze beetgaar in water met zout. Laat ze in het vocht afkoelen.
Kook de gehalveerde groene asperges in het achtergebleven kookvocht beetgaar. Neem ze uit het kookvocht en kook dit in tot ca. 2 dl.
Hak de eieren en de peterselie fijn. Meng ze en breng op smaak met peper en zout. Besmeer de plakjes vlees aan één kant licht met wat honing en verdeel er het eimengsel over.
Leg op ieder plakje 1 witte en 1 groene asperge.
Rol ze strak op en laat ze opstijven in de koeling.
Haal de slasoorten door een mengsel van 4 eetl. aspergevocht en 8 eetl. olijfolie. Verwarm de rest van het aspergevocht en klop hier 50 gr. ijskoude boter door, totdat een luchtige saus ontstaat. Roer de bieslook door de saus en serveer direct.
Presentatie: Leg een rolletje op een bord omringd met de sla. Schep de saus rond het gerecht.